„Nem kérünk a kötelező gendertréningből!”

Az Európai Parlament plenáris ülése szerdán megszavazta az európai parlamenti képviselők számára kötelező gendertréninget előíró jelentését. A Fidesz európai parlamenti delegációjának álláspontja világos: elutasítja a genderőrületet, így a baloldali frakciók újabb zsarolási kísérletét.

2024. 04. 24. 16:59
Egy nő elmegy egy európai zászló mellett a Louise-Weiss épületben, az Európai Parlamentben Strasbourgban, Franciaországban 2024. április 24-én. Fotó: FREDERICK FLORIN Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brüsszeli elit ismét önmagán túltéve, abszurd módon erőlteti a genderpropagandát, írja a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye.

FRANCE-EUROPEAN-PARLIAMENT-POLITIC-STRASBOURG
A tagállamok zászlói lobognak az Európai Parlament előtt Strasbourgban, Franciaországban 2024. április 22-én. (Fotó: Hans Lucas/AFP/Tobias Canales)

Durva politikai zsarolások és a felháborító európai parlamenti határozatok sorába illeszkedő módon a baloldali frakciók most az EP-képviselőket küldenék újból az iskolapadba, mégpedig kötelező gendertréningre. Az érzékenyítésen részt nem vevő képviselőket megbélyegeznék és súlyos büntetéssel, akár az európai parlamenti tevékenység ideiglenes felfüggesztésével szankcionálnák. A Fidesz európai parlamenti delegációjának álláspontja világos: nem kér a kötelező gendertréningből, és elutasítja a baloldali frakciók újabb zsarolási kísérletét.

Felháborító, hogy az Európai Parlamentet továbbra is a genderőrület foglalkoztatja az olyan valódi problémák megoldása helyett, mint a migráció, a hanyatló gazdasági versenyképesség és a szomszédunkban dúló, pusztító háború mielőbbi befejezése

– írja a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja közleményében. 

Az európai fősodor attól tart, hogy jobboldali megerősödés várható az EP-választásokon, ezért szokatlan eszközökhöz nyúl és – hatalmát féltve – a képviselőket nevelné át. 

Az európai parlamenti választásoknak sosem volt még akkora tétje, mint most: június 9-én vissza kell fordítani Brüsszelt a normalitás irányába. 

– fogalmaz a közlemény.

Borítókép: Egy nő elmegy egy európai zászló mellett a Louise-Weiss épületben, az Európai Parlamentben Strasbourgban, Franciaországban 2024. április 24-én (Fotó: AFP/Frederick Florin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.